Hrvatski radio

Radio Zadar

Dr. Medić: Dolaze ključni dani, za sada smo dobri, a pozitivnih će ...

24.06.2020.

10:38

Autor: tpajkin/sdražić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Sredinom ovog tjedna, od danas pa nadalje mogli bi se početi razvijati simptomi bolesti za one koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženim tenisačima na Adria touru, rekao je za program Radio Zadra , glavni zadarski epidemiolog dr. Alan Medić,.

Istaknuo je da je za sada situacija dobra, jer ni jutrošnjih 11 testiranih nije zaraženo COVIDom 19. 

"Kad je objavljeno da je Đoković pozitivan, bilo je puno poziva, puno više nego što je bilo potrebno da se ljudi stave u izolaciju. Bili smo opterećeni, a već jutros je pao broj poziva onih koji su bili zabrinuli zbog fotografiranja s Novakom Đokovićem.

Do sada smo najviše testirali one koji su bili s tenisačima i u bliskom kontaktu. Najvažnija stvar je samoizolacija, a što se test ranije napravi on je manje precizan." rekao je dr. Medić

Na našem području imamo samo jednog našeg koji je obolio u kontaktu s tenisačima. Riječ je o djetetu, tu su i dva trenera tenisača, naš Ćorić te Đoković i njegova supruga. No, svi oni koji nisu tu ne vodimo ih kao one iz naše županije, a bome nisu infekciju ni dobili tu" - zaključio je dr. Medić 


Suzana Dražić razgovarala je s dr. Alanom Medićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.