Hrvatski radio

Radio Zadar

Dr Medić : Oboljevaju mahom mlađi, testova sve više

19.08.2020.

15:17

Autor: RZD

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

U usporedbi s razdobljem od ožujka do lipnja, kada je bilo 88 oboljelih, mahom u dobi od oko 75 godina, od srpnja do danas oboljevaju mahom mlađi između 20 i 40 godina i otada ih je 188, kazao je na današnjoj konferenciji za medije dr Alan Medić.

Na području Zadarske županije dvadeset je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima. Na konferenciji za novinare epidemiolog dr. Alan Medić komentirao je dosadašnji tijek epidemije na području Zadarske županije. U županijskom zavodu za javno zdravstvo pojačano se testira u posljednje vrijeme, i do 200 uzoraka dnevno, što je porast od 30 posto, a rezultati su gotovo redovito poznati isti dan, kazao je Medić također. Dodaje kako je i sve više zahtjeva hotelskih kuća za testiranjem turista prije povratka u Austriju i Sloveniju.

Iz Opće bolnice Zadar u samoizolaciji je petero djelatnika - dva liječnika i dvije sestre te jedan admisitrativni radnik. To je na konferenciji za novinare rekao zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc. Dodao je kako je na dva covid odjela 13-ero pacijenata, od kojih troje na respiratoru. 

 

Medić o ljetnom valu zaraze

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.