Hrvatski radio

Radio Zadar

Dr. Medić: Prvu dozu na Višnjiku prima 200 osoba, uskoro i 300

14.04.2021.

10:47

Autor: rzd

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Prema riječima dr. Alana Medića, voditelja Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar interes za cijepljenje je velik. Uskoro s dolaskom više cjepiva povećat ćemo broj dnevnih cijepljenja na 300 novih osoba.

Već treći dan na cjepilištu Višnjik provodi se docjepljivanje stanovništva, a prvu dozu cjepiva prima oko 200 novih osoba na dan. Prema riječima dr. Alana Medića, voditelja Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar interes za cijepljenje je velik, a s obzirom da je stigla obavijest o dolasku novih doza Pfizer cjepiva, od idućeg tjedna osim 200 docjepljivanja, cijepit će se dnevno i oko 300 novih osoba.


„Dobili smo obavijest da će nam tijekom svibnja tjedno stizati po 5.700 doza Pfizer cijepiva, a tijekom lipnja 6.000 doza tjedno, tako da do kraja lipnja očekujemo ukupno oko 54.000 doza. To su zaista velike količine Pfizer cjepiva kojeg je do sada u prosjeku tjedno stizalo oko 1.100 doza. Na ovaj ćemo način na cjepilištu Višnjik omogućiti značajan broj cijepljenja ovim cjepivom, a isto tako omogućit ćemo obiteljskim liječnicima koji će imati mogućnosti, da ovim cijepivom od 1. svibnja cijepe u svojim ambulantama ", istaknuo je dr. Medić dodajući da je osim odgovornog ponašanja i poštivanja mjera koje su na snazi, cijepljenje jedini način suzbijanja epidemije i vraćanja u normalan život.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.