Hrvatski radio

Radio Zadar

Dr Šiško:"Mala je vjerojatnost da će virus u Hrvatsku ući neprimjećen"

10.02.2020.

12:57

Autor: Suzana Dražić

Zhang Duan/XinHua/PIXSELL

Zhang Duan/XinHua/PIXSELL

Foto: - / -

"Problem je što je nov, što ga ne poznajemo i nemamo konkretne mjere za njegovo sprečavanje,ali na svemu tome se radi, radi se na razvoju cjepiva", ističe zadarski infektolog dr Marijan Šiško koji očekuje da će pandemija koronavirusa uskoro biti stavljena pod kontrolu.

Kako smo već ranije javljali zadarska Opća bolnica spremna je za mogući prihvat oboljelih od koronavirusa. Na Zaraznom odjelu osiguran je prostor za izolaciju, a ukoliko se pojavi veći broj oboljelih cijeli Odjel postaje karantena. Voditelj Infektologije dr Marijan Šiško ističe kako razloga za paniku nema jer korona virus nije opasniji ili smrtonosniji od virusa sezonske gripe: 

Razloga za strah ima kao što je uvijek kada se pojavi nova zarazna bolest, ali je mala vjerojatnost da će virus u Hrvatsku ući nezamijećen jer su na granicama Hrvatske dobre zaštitne mjere. Ja sam optimist i vjerujem da će ova pandemija biti stavljena pod kontrolu prije nego što se razmaše. Pravog razloga za strah nema. 

Dr Šiško o koronavirusu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.