Hrvatski radio

Radio Zadar

Dračevac osudila napad

11.07.2013.

07:11

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Renata Sabljar Dračevac osudila je izgred SDP-ovog vijećnika Nikole Burčula, predsjednika tamošnje stranačke organizacije, koji je napao i izudarao HDZ-ova načelnika, 32-godišnjega Marina Gulana. Poručila je kako će stranka o njemu raspravljati, te donijeti odluku o daljnjoj sudbini stranačkoga šefa u Galovcu.

U Općini Galovac je SDP-ov vijećnik Nikola Burčul, predsjednik tamošnje stranačke organizacije, napao i izudarao HDZ-ova načelnika, 32-godišnjega Marina Gulana. Motiv nije, kako bi se očekivalo, ideološke naravi, već "malomišćanski" - zbog računa za vodu.

Zadarska policija tek je šturo izvijestila o napadu, ne navodeći ni tko je napadnut ni tko je napadač. No, Zadrom se brzo pronijela vijest da je u fizičkom nasrtaju ozlijeđen načelnik Općine Galovac 32-godišnji Marin Gulan. U kratkom telefonskom razgovoru nam je potvrdio da ga je sinoć pokraj mjesnoga igrališta napao tri godine stariji općinski vijećnik Nikola Burčul, inače predsjednik općinske organizacije SDP-a. - Najprije me počeo vrijeđati, a onda se svojim kombijem počeo zaletavati u moj automobil u kojemu sam sjedio.

Dok sam pokušao pozvati 112 prišao mi je i počeo me udarati metalnom cijevi. Udarao me po glavi, a iako sam se branio slomio mi je nosnu kost i prst. Taj me čovjek pokušao ubiti, kratko nam je ispričao načelnik Galovca. Dodao je kako se spasio zahvaljujući spreju kojim je po licu poprskao napadača. U bolnici su mu utvrdili teške tjelesne ozljede. Policija je vrlo brzo uhitila nasilnoga vijećnika, nad kojim još uvijek traje kriminalistička obrada. Za sada ga terete za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, prijetnje i oštećenje načelnikova vozila. A načelnik Gulan tvrdi kako već dvije godine trpi prijetnje Burčula i još nekoliko drugih SDP-ovaca, što je višekratno prijavljivao policiji. Kako je i inače slučaj u malim mjestima, razmirice i obračuni najčešće nemaju ideološki predznak. Puno češće se, kao i u ovom slučaju, radi o sasvim prizemnim stvarima.

Burčul je, kako doznajemo, prije više godina, za vladavine drugoga načelnika po usmenom dogovoru svojom vodom zalijevao travnjak općinskoga sportskog igrališta. U međuvremenu se vlast promijenila, a novi načelnik nije htio podmiriti dug za vodu, bez papirnatoga dokaza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.