Hrvatski radio

Radio Zadar

Dragovoljna predaja oružja

06.05.2015.

09:51

Autor: HRT centar Zadar / PU Ličko - senjska

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer su dvije osobe u Gospiću dragovoljno predale 643 komada raznog streljiva, koje su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave Ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost - stoji u policijskom priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.