Hrvatski radio

Radio Zadar

Dragovoljna se predaja odnosi na sve vrste oružja

25.11.2020.

09:09

Autor: RZD

ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

Zadarska policija poziva sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, ali nemojte ga donositi sami već o svojoj namjeri obavijestite policiju:

Jučer je građanin policijskim službenicima predao jednu ručnu bombu, koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Podsjećamo građane: Dragovoljna se predaja odnosi na sve vrste oružja, no naročito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje… Isto tako, moguće je predati i tzv. legalno oružje, koje građani posjeduju bez valjanog odobrenja odnosno dozvole.

Nadalje, pozivamo i apeliramo se na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji,  posebno napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

Time je zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je još važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.