Hrvatski radio

Radio Zadar

Dragovoljno predao više od 800 komada raznog streljiva

28.12.2021.

10:27

Autor: Radio Zadar/PU ličko-senjska

Građanin predao streljivo

Građanin predao streljivo

Foto: PU ličko-senjska / MUP RH

Jučer je građanin u Otočcu dragovoljno predao 824 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.


Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego dragovoljnu predaju prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.


Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, ističu iz PU ličko-senjske.


Podsjećaju da je u tijeku akcija „Mir i dobro“ i savjetuju građane koji koriste pirotehnička sredstva da ne podcjenjuju njihovu moć, da budu uzor svojoj djeci i da učine svoju okolinu sigurnom, te da brinu za susjede i kućne ljubimce kojima takva sredstva nisu nimalo ugodna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.