Hrvatski radio

Radio Zadar

Dražen Adžić novi je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja

06.03.2022.

19:21

Autor: Željko Kapelari

Dražen Adžić

Dražen Adžić

Foto: Ž. Kapelari / HRT Radio Zadar

Dražen Adžić novi je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Dosadašnji član Izvršnog odbora i predsjednik KDP DONAT izabran je za prvog čovjeka krovne organizacije hrvatskog daljinskog plivanja na Izbornoj skupštini održanoj jučer u Rijeci 5. Adžić je na predsjedničkoj dužnosti zamijenio Milana Žužića, koji je na čelu HSDP-a bio od 2018. godine.

- Temeljem mog dosadašnjeg cjeloživotnog iskustva kako kao natjecatelja daljinskog plivanja, zatim organizatora brojnih događanja i utrka, te trenera i predsjednika u Klubu daljinskog plivanja Donat Zadar, te člana IO HSDP stekao sam ogromno iskustvo koje mi je omogućilo stjecanje velikih znanja o svim prednostima i nedostacima koje ovaj sport ima u RH. Ovo mi je veliko priznanje ali i velika obveza. Jako je puno posla ispred nas - kaže Adžić koji je odmah istaknuo i koji su mu najvažniji ciljevi.


- 1. Odnosi s krovnim institucijama sporta u RH, 2. Komunikacija s HPS-om, HVS, HTS i drugim srodnim savezima i uspostava zajedničke suradnje, 3. Rad na stvaranju kvalitetne reprezentacije, 4. Pomoć i razvoj lokalne zajednice, 5. Struka i edukacija trenera i osiguranje uvjeta rada malim klubovima, 6. Marketinška prezentacija i povećanje vidljivosti na društvenim mrežama, 7. Priprema i organizacija velikih i ostalih oblika natjecanja i kampova te 8. Promocija daljinskog plivanja kao zdravog načina života - zaključio je Dražen Adžić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.