Hrvatski radio

Radio Zadar

Dražina ističe:"Policija provjerava sve brodove u zadarskom arhipelagu"

18.03.2020.

11:33

Autor: HRT Radio Zadar

Dražina ističe:"Policija provjerava sve brodove u zadarskom arhipelagu"

Dražina ističe:"Policija provjerava sve brodove u zadarskom arhipelagu"

Foto: - / -

Kakva saznanja policija ima o stranim državljanima koji ovih dana u većem broju borave na zadarskim otocima, bilo je pitanje za načelnika zadarske Policijske uprave Antona Dražinu. Na konferenciji za novinare županijskog Stožera odgovorio je kako se o tome vodi računa.

Policija ih na terenu provjerava odgovorio je, a u ovim slučajevima postupa se po Zakonu o državnoj granici, dodao je :"Dakle svi oni koji se ne jave na granični prijelaz, a on je u ovom trenutku u Zadru jer još ne rade sezonski granični prijelazi koji inače počinju s radom 1. travnja, tako da je moguće da se dogodi situacija da određeno plovilo zastane u zadarskom arhipelagu ali policija provjerava sve, s dva plovila smo vani na moru".

Načelnik općine Sali Zoran Morović jutros je za program Radio Zadra kazao kako su na njegovo jučerašnje upozorenje, jutros na Dugi otok stigla dva policajca koji kontaktiraju strance:  

Od danas su dva policajca na otoku. Jutros nije uplovio niti jedan nautičar, policija očito djeluje čim se pojavi, inače prije je to znalo biti jedna-dvi jedrilice dnevno, ali i to je već dovoljno zabrinjavajuće, nervoza se uvlači među stanovništvo.

U međuvremenu Dugootočane muči eventualna pojava zaraženih na otoku, odnosno prijevoz te osobe do kopna: Pitamo se je li tu Lučka kapetanija i policija ekipirana, imaju li opremu, jesu li umreženi s infektolozima, u ovim uvjetima ne može se prevoziti obični kao u normalnim okolnostima nego i posada i liječnik trebaju biti opremljeni i brod dezinficiran - upozorava Morović.

Ni situacija s liječnicima na udaljenom otoku nije zadovoljavajuća. Jedan liječnik na dužnosti je u Salima, jedan u Božavi, no liječnica koja je bila u Žmanu je na porodiljnom dopustu a zamjena se još uvijek traži, kazao nam je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.