Hrvatski radio

Radio Zadar

dr.Karuc: Kako se ponašamo brojke ne čude, pritisak na bolnicu sve veći

05.09.2020.

15:13

Autor: Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

S obzirom da imamo rekordan da po broju novozaraženih u Zadarskoj županiji, te sve veći broj hospitaliziranih pacijenata komentar smo potražili od dr. Edia Karuca, zamjenika ravnatelja zadarske Opće bolnice.

Nažalost vidite da ti brojevi stalno rastu , a s obzirom kako se ponašamo to nije ni čudo, ja samo osobno jučer bio u jednom trgovačkom centru gdje se nitko ne drži pravila, ne drže se maske, čak ni djelatnici koji ih drže ispod brade, tako da ovo nije čudno što nam se događa. Mi u bolnici imamo trenutno 20 bolesnih, imamo svaki dan sve veći pritisak, tako da ne znam kako će ovo ići dalje  - komentirao za naš program dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice u Zadru.

 

 

Podsjećamo, 

Na području Zadarske županije je 32 novozaraženih osoba. Sve osobe uglavnom su kontakti s ranije oboljelim osobama. U samoizolaciji je 714 osoba, nadzor je završio za njih 6592, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 227 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je  20  bolesnika  oboljelih  od COVID-19, od kojih je 1 na respiratoru - stoji u današnjem izvješću Stožera civilne zaštite Zadarske županije. 

dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice u Zadru:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.