Hrvatski radio

Radio Zadar

Društvo oboljelih od multiple skleroze otvorilo vrata

13.06.2013.

11:48

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednica Branka Špralja ističe kako Udruga broji 89 članova, što nije realno stanje s obzirom da potrebiti iz određenih razloga ne žele ili ne mogu postati članovi Udruge.

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga, Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije, otvorilo je vrata svoje Udruge u ulici Josipa bana Jelačića koju građani mogu posjetiti večeras do 20 sati. Posjetitelji će moći dobiti informacije o samoj udruzi i njezinim ciljevima, kao i o aktivnostima koje provodi. Udruga broji 89 članova, ali njezina predsjednica Branka Špralja pretpostavlja da ih je dvostruko više. Mnogi ne žele ili ne mogu postati članovi Udruge kaže:

"Razlog može biti udaljenost ili da osoba u radnom odnosu ili ne želi da se zna,da ostane u nekoj anonimnosti. Ima nas različitih. Sve ovisi o karakteru osobe i njenoj otvorenosti."

Isto tako, danas se u sklopu Dana otvorenih vrata udruga od 17 i 30 u svojim prostorima predstavlja se Udruga za autizam, a vrata Udruge Porat otvorena su do 14 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.