Hrvatski radio

Radio Zadar

Druženje pod jedrima i na obali - jedri se Zadarska koka

20.10.2018.

07:49

Autor: HRT radio zadar

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Ova jedriličarska regata tradicionalno se održava predzadnji vikend u listopadu i traje već 14. godina. Ovim druženjem pod jedrima, navode organizatori, odajemo počast našoj pomorskoj tradiciji i svim zadarskim jedriličarskim uspjesima.

Ruta regate je zamišljena tako da su brodovi stalno vidljivi s gradske rive. Start je na gatu Obale Kralja Petra Krešimira IV. Oznake koje se obilaze su također smještene nadomak popularnih šetališa - svijetionika na Puntamici i Punte Bajlo. Jedre se dva kruga, a pri svakom jedrilice moraju obvezno proći svega kojih desetak metara od gradske rive. Navečer velika fešta na Vitrenjaku, najavljuju organizatori. Sportski direktor Jedriličarskog kluba Uskok, Robert Sandalić:

Prijavljena je ukupno 81 brodica. Start je na glavnom gatu Obale Kralja Petra Krešimira IV u 11 sati , a oznake oko kojih se obilazi su kod svjetionika na Puntamici i Punte Bajlo. Od 18 sati na Vitrenjaku bit će fešta uz proglašenje najboljih. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.