Hrvatski radio

Radio Zadar

Držali čitav arsenal u kući

23.09.2016.

09:19

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U kući u okolici Zadra dvojac je ilegalno držao dvije automatske puške, zračnu pušku, šest bombi, improvizirani pištolj, eksploziv, osam detonatorskih kapisli, sporogoreći štapin, dva spremnika te oko 300 komada streljiva.

Policijski službenici II policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 62-godišnjakom koji su u kući, u okolici Zadra, ilegalno posjedovali navedeno oružje. 
Oružje i eksplozivne tvari su oduzete i pohranjene u prostorijama policije, a protiv njih se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu.

U protekla dva dana, građani su policajcima u Obrovcu i Zadru predali pet bombi i dva ručna raketna bacača.Oružje je pohranjeno u skladištu policije.

Građane molimo da ilegalno oružje koje žele predati ne donose sami u prostorije policije i time sebe i druge izlažu nepotrebnom riziku, već da nazovu policiju na telefon 192 kako bi na teren izašli specijalizirani policijski službenici u civilnom automobilu i na siguran način preuzeli oružje i eksplozivna sredstva - javljaju iz Policije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.