Hrvatski radio

Radio Zadar

Država darovala zemljište za buduću stambenu zonu u Poličniku

28.08.2018.

14:15

Autor: Anita Perica

foto: I. Perica / HRT centar Zadar

foto: I. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Za Dan općine Poličnik ministar državne imovine Goran Marić darovao je državno zemljište za novu stambenu zonu u toj Općini. Teren se naslanja na uhodanu gospodarsku zonu Grabi. Ugovor o darovanju zemljišta potpisan je danas na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Poličnik.

Na 5 hektara zasad pustopoljine i makije planirano je 8 stambenih jedinica po 8 do 10 stanova, a ostatak je rezerviran za obiteljske kuće i športsko-rekreacijske sadržaje. Bude li sve po planu za tri do pet godina u toj bi zoni trebalo živjeti 500 ljudi - kazao je načelnik Općine Davor Lončar:

       Sredstva koja uberemo od prodaje zemljišta će se vratiti isključivo u izgradnju komunalne infrastrukture te buduće zone. Također s APN-om pokušavamo iznaći druge načine i modele i ovo što je zakon donio sufinanciranje kad su u pitanju mladi na način da im pomognemo da to bude što je moguće jeftinije i da što prije kako sam prije kazao oplodimo tu zonu za buduće stanovanje.

Zanimanje mladih postoji:

       U anketi koja je rađena prije tri godine bilo je oko 110 zainteresiranih za ovu stambenu zonu, međutim imamo još jednu stambenu zonu za koju je isto kao i kod zone Grabi dokumentacija sad spremna, predano u ministarstvo imovine, a to je zona Suhovare. Tamo imamo 40 zahtjeva zainteresiranih, ona se nalazi odmah pored auto-puta.

Hrvatska će se preporoditi aktiviranjem državne imovine - komentirao je ministar Goran Marić:

       Znate da smo izmijenili zakon o upravljanju državnom imovinom da bismo mogli ove stvari činiti, da bismo mogli reanimirati imovinu za reanimaciju života u Hrvatskoj, i to su prepoznali u općini Poličnik i ovo je samo jedan od dosadašnjih koraka, slijede još mnogi ovakvi ugovori i u Poličniku i u drugim mjestima u Hrvatskoj, Hrvatska će se preporoditi aktiviranjem državne imovine jer imovina je najbolja veleposlanica života.

Mještani uglavnom hvale projekt nove stambene zone Grabi smatrajući da bi mogao privući mlade da ostanu na tom prostoru.

Uz preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta u poslovnoj zoni Grabi, Poličnik mještanima nastavlja stvarati uvjete i za lakši put do krova nad glavom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.