Hrvatski radio

Radio Zadar

Duje Stanišić: sramotan odnos prema Petrčanima

12.07.2019.

13:01

Autor: Dorotea Perović

Duje Stanišić: sramotan odnos prema Petrčanima

Duje Stanišić: sramotan odnos prema Petrčanima

Foto: - / -

Turistička zajednica grada Zadra sramotno se odnosi prema mjestu Petrčane što me je ponukalo da u ime mojih sumještana o tome progovorim. Rekao je to na pomalo neuobičajenoj konferenciji za novinare održanoj ispred turističke zajednice grada Zadra, bivši predsjednik MO Petrčane, Duje Stanišić.

Petrčane je jedino mjesto na Jadranu koje ima četiri hotela a jedan je s pet zvjezdica. Ono što su Vodice Šibeniku, ono što su Ičići Opatiji, ono što je Opatija Rijeci, to bi mi trebali biti gradu Zadru, ali, naravno nismo, rekao je uz ostalo Duje Stanišić: S obzirom da mjesto Petrčane u 2019. godini nema niti jednu manifestaciju u planu i programu Turističke zajednice Grada Zadra, pošto ćemo mi dobiti nula kuna, a godišnje uplatimo otprilike milijun i pol kuna neto Turističkoj zajednici, onda nam logika nalaže da  smo mi financirali koncert Rite Ore. Zadrani, uživajte na koncertu ali sjetite se da je Petrčane dobilo nula iako je uplatilo tri milijuna kuna bruto! Dalje, Petrčane kao mjesto zaslužuje ono što mi već godinama tražimo, a to su uređene biciklističke staze, to su uređeni cvijetnjaci, to su uređene plaže, to su na kraju krajeva i manifestacije koje ove godine u planu i programu za Petrčane ne postoje. O Petrčanama se apsolutno nitko ne brine, i to je ono što nas boli, i to je ono zašto smo tu, zaključio je Duje Stanišić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.