Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić: Bedemi i Providurova palača najzahtjevniji idući projekti

24.11.2017.

12:59

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hvala vam! Uz vas je lakše i ljepše! Tim je riječima zadarski gradonačelnik, Branko Dukić zahvalio ovogodišnjim dobitnicima gradskih nagrada i priznanja. Najavio je i najopsežnije projekte u idućoj godini, a to su obnova bedema i Providurove palače.

Dovoljno je pogledati prema mjestima u kazalištu na kojima sjede dobitnici gradskih priznanja kako bismo se prisjetili mnogih radosnih trenutaka i ponosa koji su nam darovali brojni zadarski znanstvenici, umjetnici, kulturni i prosvjetni djelatnici, sportaši, gospodarstvenici, liječnici i humanitarni radnici, učenici i studenti, brojni ljudi dobre volje. Svi su oni na svoj način dali dio sebe Zadru i svima nama koji ovaj grad dijelimo s njima. Hvala vam! Uz vas je lakše i ljepše! - Tim je riječima zadarski gradonačelnik zahvalio lovogodišnjim laureatima.

Obnova Kneževe palače, Sporskog centra Višnjik, Turističko informativnog centra, uvrštavanje Zadra na UNESCOV popis svjetske baštine, spomenik pognulim braniteljima, i obnova brojnih prometnica kapitalni su projekti trajne vrijednosti koje su završeni ili su u tijeku, istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Branko Dukić na današnjoj svečanosti osvrćući se na učinjeno u proteklih godinu dana. U proračunu su osigurana sredstva za gospodarske aktivnost, među ostalim za novu zgradu poduzetničkog inkubatora, uskoro dovršavamo novi terminal u Gaženici, rekao je Dukić i najavio sljedeće najopsežnije projekte - obnovu bedema i Providurove palače.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.