Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić: Iduće godine još više "kopanja" u gradu

27.12.2017.

14:35

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić prvi put od preuzimanja dužnosti dao je intervju Radio Zadru. U emisiji U objektivu s Vladimirom Šetkom komentirao je svojih prvih pola godina na čelu grada, te najavio projekte koje planira realizirati do kraja mandata.

Mandat zadarskoga gradonačelnika Branka Dukića počeo je više nego dobro - u Krakowu je Zadar sa svojim bedemima upisan na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. No u zadnjim ljetnim mjesecima uslijedili su požari, a potom i poplave. Otvorena je i obnovljena zgrada TIC-a, a turistička sezona bila je najuspješna do sada. Gradonačelnik smatra da poboljšanja u turističkoj ponudi može i mora biti, posebno kada je riječ o kvalitetnim hotelima u samom gradu. Pitali smo ga što je s gradnjom Doğuşova hotela Maraska Hyatt. Grad Zadar je Doğuş grupi više puta izlazio u susret na njihove molbe o dijelu prostora, gdje su namjeravali graditi. Ono što Grad zanima i što želi je da na tom prostoru nikne hotel i to očekujemo, istaknuo je gradonačelnik. Također očekuje da se riješi i problem početka obnove hotela Zagreb i tu je, kaže Dukić, grad spreman na razgovore s investitorom.

Što se tiče njegovih obećanja iz predizborne kampanje, želi ih u iduće četiri godine i ispuniti - od demografskih mjera do stavljanja u funkciju Mocira, gradnju škole na Bokanjcu, te ostvariti nerealizirana obećanja svojih prethodnika poput gospodarske zone Crno. Znamo da Zadar ima kontinuitet, nisam ja došao na nešto nepripremljeno. Znači, uvijek se dugoročno razmišljalo i imamo praktički puno projekata koje trebamo pokrenuti, kao primjerice Vrata Zadra. Zašto ne, smatra Dukić.

Od iduće godine najavljuje gradonačelnik još više "kopanja" i radova na gradskoj infrastrukturi - trebao bi početi projekt izgradnje odvodnje težak oko 330 milijuna kuna. Nadam se da će dogodine krenuti Bokanjac-Novi Bokanjac. No, to je samo jedan dio cijelog toga programa vrijednog oko 330 milijuna kuna. Otvorit ćemo gradilišta u više kvartova, odnosno želimo biti grad bez crnih jama, istaknuo je zadarski gradonačelnik. A tu su još i početak obnove i uređenja Bedema, Citadele i Providurove palače.

Cijeli razgovor s gradonačelnikom Dukićem možete poslušati OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.