Hrvatski radio

Radio Zadar

"Dukić mora podnijeti ostavku zbog smrti mladog turista", poručuje Akcija mladih i proziva noćni klub

08.07.2022.

11:28

Autor: Filip Matijević

Neograđeni dio bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke

Neograđeni dio bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke

Foto: fm / Radio ZAdar

„Gradonačelnik Branko Dukić mora podnijeti ostavku zbog jučerašnje smrti 20-godišnjeg Irca pri padu s bedema!" Poručili su to Marjana Botić i Marko Pupić Bakrač iz stranke Akcija mladih na medijskoj konferenciji održanoj u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. Problem vide u radu noćnog kluba za koji smatraju da mu tu nije mjesto.

Problem vide u radu noćnog kluba za koji smatraju da mu tu nije mjesto jer je mladić upravo tijekom posjeta ovom klubu poginuo. Podsjetili su i da ovo nije prvi smrtni slučaj na ovoj lokaciji:


- Sve ove radnje koje smo poduzeli prošle godine u 10. mjesecu, prije dvije godine pa prije tri godine... Ništa nije napravljeno, sve su institucije u Zadru zakazale, kazala je gradska vijećnica iz redova Akcije mladih Marjana Botić.

Imamo nalaz Državnog inspektorata koji je tu našao nezakonitosti, imamo odgovor konzervatora koji su rekli da ovdje nije mjesto nikakvom noćnom klubu. Ovaj klub je nakon ovog incidenta sutradan trebao biti zatvoren, gradonačelnik je trebao podnijeti ostavku! To je već drugi smrtni slučaj tu! Netko mora snositi odgovornost, kaznene prijave trebaju biti dignute, a ovaj klub je već trebao biti zatvoren!

Marko Pupić Bakrač, županijski vijećnik (Akcija mladih)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.