Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić: Moramo naći rješenje prostora u kojemu se nalazi noćni klub

07.07.2022.

17:10

Autor: V.Š./Radio Zadar

Gradonačelnik Branko Dukić

Gradonačelnik Branko Dukić

Foto: V. Šetka / HRT Radio Zadar

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić izrazio je sućut obitelji 20-godišnjega Irca koji je poginuo u padu s bedema, u sklopu kojih se nalazi i noćni klub Ledana. 

Dodao je kako su bedemi pod zaštitom UNESCO-a zbog čega je strogo propisana procedura postavljanja zaštitnih ograda. Istaknuo je kako sigurnost ovisi i o ponašanju pojedinaca, te da grad ne može biti opasan žicom. 


Ipak, naglasio je, da će gradska uprava razmotriti kako povećati sigurnost i izbjeći stradavanja mladih. Naime u zadnjih nekoliko godina s bedema je palo devetero mladih, od kojih je troje smrtno stradalo. 


- Vjerujem da ćemo mi i konzervatori te ljudi koji su taj prostor uzeli u najam naći zajedničko rješenje da taj prostor učnimo što sigurnijim. Nastojat ćemo podići, posebno u ovom dijelu gdje se nesreća dogodila, neku zaštitu, da se to više ne događa u tom prostoru, rekao je zadarski gradonačelnik. 


Gradonačelnik Dukić na kraju je dodao kako je teško govoriti o tome tko je kriv za nesreću dok policija u potpunosti ne zaključi ovaj slučaj. Još je jednom ponovio kako u gradskoj upravi već duži niz godina ozbiljno razmišljaju o tome kako stvoriti prostor za zabavu izvan stare gradske jezgre. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.