Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić na kolegiju : Treba vjerovati, Zadar zaslužuje više od prosjeka !

13.09.2019.

12:34

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Branko Dukić svoje izvješće o radu u prvoj polovici godine ispisao je na 50 tak stranica, riječ je kaže o sažetku jer je to razdoblje bilo izrazito dinamično i učinkovito. Potpisani su razni ugovori u vrijednosti većoj od milijarde kuna.

Gradonačelnik Branko Dukić svoje izvješće o radu u prvoj polovici godine ispisao je na 50 tak stranica, riječ je kaže o sažetku jer je to razdoblje bilo izrazito dinamično i učinkovito. Potpisani su ugovori o gradnji komunalne i društvene infrastrukture u vrijednosti većoj od milijarde kuna - pohvalio se gradonačelnik na kolegiju nabrajajući tako projekte poput dovršetka centra Mocire, uređenja Providurove palače i zadarskih bedema, izgradnje škole na Novom Bokanjcu, projekt izgradnje stotinjak POS-ovih stanova na Crvenim kućama, a tu je i 550 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje sustava odvodnje kojim bi se u idućih 5 godina konačno riješio problem septičkih jama na području grada, ali i uredila prateća infrastruktura. Treba vjerovati i u suvremenu pomorsku luku, sveučilište, polikliniku, nove muzeje, vrtiće i škole, grad bez ispusta otpadnih voda u more, najsuvremeniji sportski centar, Zadar zaslužuje više od prosjeka, mi srećom imamo vizionare i sve naše vrijedne Zadrane koji otvaraju nove trajne vrijednosti, svjestan za popravak i u mom radu, vjerujem kako Zadar može nastaviti još i bolje - poručio je gradonačelnik B. Dukić. 

Kao što smo prethodno rekli, gradonačelnik svoje izvješće podnosi idući tjedan na sjednici Gradskog vijeća, a tu bi ga moglo dočekati pitanje o nespretnom uređenju novog nogostupa u Ulici Jurja Dobrile, od tamo su naime nezadovoljni mještani poslali fotografije stupova javne rasvjete koji su postavljeni po sredini nogostupa. Na taj slučaj osvrnuo se pročelnik Odjela za prostorno uređenje Darko Kasap: To nije u konačnici realiziran projekt, nego će se u rekonstrukciji u cijelosti te ulice sam nogostup će biti pomaknut sjevernije, a to će biti kad krene projekt uređenja sustav odvodnje.....sada smo išli na privremeno rješenje zbog djeca koja tu prolaze na putu u školu.

S kolegija stiže i vijest kako će se Zadar kandidirati za Europski grad sporta za 2021 . godinu. Kako je uvodno rekao zadarski gradonačelnik svima su vidljivi napori koje grad ulaže u razvoj športskog centra Višnjik koji bi sutra trebao postati pravo olimpijsko selo. Isto tako uređuju se i drugi tereni u gradu, organiziraju se razne sportske priredbe, a tu su i svjetski uspjesi zadarskih sportaša u raznim natjecanjima. Preduvjeti su tu, zašto to ne iskoristiti za promociju - mišljenja su u gradskoj vlasti. Više o planovima i inicijativi otkrila je Dina Bušić, pročelnica Odjela za sport i kulturu: To je Federacija europskih sportskih prijestolnica i gradova, a koja radi na europskoj razini i partner je EU komisiji, ona dakle dodjeljuje priznanja europske prijestolnice i grada sporta, evo za primjer Torino 2015. godine održalo se više od tisuću sportskih događanja - otkrila je pročelnica Bušić uz napomenu kako su tu pozitivni učinici i dobar marketing, a sve je pozitivno i zbog turizma.  

 

 

D. Kasap i gradonačelnik Dukić:

pročelnica Dina Bušić :

gradonačelnik B.Dukić:

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.