Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić priprema tehnički rebalans proračuna bez obzira na dogovor o KK Zadru

05.11.2021.

14:09

Autor: Filip Matijević

foto: Marko Dimic/PIXSELL

foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

- Dakle, to ćete tražiti u ponedjeljak? Odlazak gospodina Longina ili Žilavca? - Neka se dogovore! - Ako se to dogovori, onda ćete podržati 3 milijuna kuna za klub? - Tako je! S tim da moraju imati jasnu viziju za dalje. Dobili smo i financijski izvještaj, to je bio još jedan od uvjeta.

Plaće u privatnim vrtićima, potpora Crvenom križu, aglomeracija, održavanje zelenih površina, organizacija Adventa, kampanja vezana uz Ryanair... to su samo neki od projekata koji su ugroženi neizglasavanjem rebalansa proračuna, kazao je nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Branko Dukić.

Sve zbog 3 milijuna kuna namijenjena Košarkaškom klubu Zadar čije izglasavanje većina vijećnika nije podržala. Hoće li ponedjeljak donijeti rješenje? Tada se, na prijedlog vijećnika Enija Meštrovića, s gradonačelnikom i Nadzornim odborom KK Zadra sastaju predstavnici svih klubova vijećnika. Evo što je Meštrović kazao o sastanku za Radio Zadar:

- Hoće li se rasplesti ovo klupko, to je na Nadzornom odboru KK Zadra. Moraju prihvatiti nekakve uvjete da budu čisti poslovni. I, nažalost, zbog loših rezultata struke, netko od njih mora preuzeti odgovornost i otići.

- Dakle, to ćete tražiti u ponedjeljak? Odlazak gospodina Longina ili Žilavca?

- Neka se dogovore!

- Ako se to dogovori u ponedjeljak, onda ćete podržati 3 milijuna kuna za klub?

- Tako je! S tim da moraju imati jasnu viziju za dalje. Dobili smo i financijski izvještaj, to je bio još jedan od uvjeta.

Gradonačelnik Dukić stava je da je KK Zadar u posljednje vrijeme pokazao napredak na rezultatskom planu te da je dug smanjen za trećinu. Zato nastupa u pomirljivom tonu:

- Govoriti u pola sezone ovakve neke stvari i davati ultimatume nikada nije dobro. Ja sam uvijek za dogovor i da to bude konstruktivno, a ne da bude svađalački.

Na sastanku će biti i Akcija mladih. Inzistirat će na transparentnosti u klupskom poslovanju, kaže Ante Rubeša. Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta ističe da bi mogao dati potporu, ali ne bezuvjetno. Očekuje promjene. Jedino se na sastanku neće pojaviti SDP. Zašto? Obrazlaže Daniel Radeta:

- Taj sastanak nema nikakvog smisla. Tri milijuna kuna se puno bolje mogu iskoritstii nego da se daju KK Zadru.

A bez obzira na to hoće li klub s Višnjika dobiti 3 milijuna kuna, straha za čitav niz projekata obuhvaćen rebalansom nema, kaže gradonačelnik Dukić. Promjena je to u odnosu na izgovoreno prošle srijede:

- Mi sad pripremamo tehnički rebalans kojim želimo da do kraja godine više nema nikakvih potreba za rebalansom.

- To znači i bez KK Zadra?

- Tehnički može biti bez, a može biti i sa.

KK Zadar neće biti uteg nijednom drugom korisniku proračuna. U ponedjeljak se odlučuje isključivo o njegovoj sudbini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.