Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić u Centru za mlade: "Da uselimo možda Odvodnju, Čistoću..."

13.09.2022.

13:39

Autor: Filip Matijević

Gradonačelnik Dukić u Centru za mlade

Gradonačelnik Dukić u Centru za mlade

Foto: Sime Zelic / Pixsell

Na jučerašnjoj sjednici zadarskoga Gradskog vijeća nije izglasan prijedlog odluke o osnivanju Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade. Gradonačelnik Branko Dukić jutros je u pratnji pročelnika obišao novoizgrađenu zgradu Centra za mlade.

Gradonačelnik i pročelnici komentirali su jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća. 

Evo dolazimo pred realizaciju, a odlukama Gradskog vijeća morat ćemo samo ključ zatvoriti u bravu.

Branko Dukić, zadarski gradonačelnik

Centar za mlade izgrađen je EU novcem, naglašavaju - ciljevi i ciljne skupine koje su definirane projektom moraju se ostvariti. Spominjala se i mogućnost penala. 

Ovaj konkretno potez koji se dogodio, privremeno cijelu stvar stavlja na čekanje. S druge strane smo sigurni da smo kroz ove dvije godine koje smo radili, naglašavam, s udrugama, donijeli za ovaj trenutak najbolji model.

Ante Ćurković, pročelnik Ureda gradonačelnika

Znamo da udruge imaju potrebe za prostorom. Koriste brojne gradske prostore ali su im potrebni dodatni termini. I za te udruge prostor Centra je spas.

Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport

Protiv prijedloga Odluke o osnivanju ustanove koja će upravljati Centrom za mlade bili su vijećnici SDP-a, Akcije mladih i Klub vijećnika grupe birača. Iz redova SDP -a moglo se čuti kako je Centar za mlade potreban, ali da se osniva još jedna javna ustanova kojom će upravljati HDZ. 

Nalazimo se pred jednim trenutkom kada se oni moraju dobro dobro zamisliti što da napravimo onda s ovom zgradom... Koga, da vratimo onda državi koja nam je to dala upravo radi većeg interesa, interesa stanovništva. Ili da uselimo možda Odvodnju, Čistoću, ne znam, koga?

Branko Dukić, zadarski gradonačelnik

Jedno je sigurno. O Centru za mlade još će se itekako raspravljati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.