Hrvatski radio

Radio Zadar

Novo groblje ide prema planu! Najvažnije da do kraja godine Nasadi počnu planirati grobnice

03.08.2022.

07:15

Autor: Radio Zadar/tp/ha

Branko Dukić u obilasku gradilišta kod Crnog

Branko Dukić u obilasku gradilišta kod Crnog

Foto: Hrvoje Aras / Radio Zadar

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je danas gradilište novog gradskog groblja na području Crnoga, Zonu Crno te pristupne ceste koje se rade na tom području.

Radovi na novom zadarskom Gradskom groblju u prvoj fazi vrijedni su 25 milijuna kuna rekao je pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap. Uređenjem groblja Zadar će imati gotovo 5 tisuća novih grobnih mjesta. Do kraja godine tvrtka Nasadi će početi planirati grobna mjesta, a s grobnicama bi mogla raspolagati tijekom sljedeće godine, rekao je Kasap.


Radovi idu predviđenoim dinamikom i iako je bilo planirao da budu završeni kroz tri proračunske godine, vjerojatno će biti završeni ranije, dodao je Kasap.


Najvažnije je da do kraja godine Nasadi budu "uvedeni" na novu površinu da mogu planirati grobnice, naveo je također. Da bi se dobio dojam o veličini novog zadarskog groblja ulaz s pristupne ceste zajedno s parkiralištem, pristupna aleja, ispračajnica, ukopna mjesta na groblju, sve to veličine je sadašnjeg groblja na Belafuži, a riječ je o prvoj fazi od šest koje se planiraju raditi. Groblje bi trebalo zadovoljiti potrebe građana Grada Zadra za narednih 100 godina.


Pri radovima otkrivena je stara rimska cesta pa su teren obišli i konzervatori, zbog čega je pokrenuto preprojektiranje. Budući da riječica Karešnica prolazi tim područjem izvođači radova su morali izmještati neke instalacije. 

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap

Vjerujem da ćemo od iduće godine napokon svi imati pravo na svoju grobnicu, rekao je gradonačelnik Branko Dukić, napomenuši da Nasadi već četiri godine ne mogu ponuditi nova grobna mjesta zbog nedostatka grobnica, a s novim grobljem to bi trebalo napokon biti riješeno.

Gradonačelnik Branko Dukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.