Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić uz obljetnicu obrane Zadra.: "Hodali smo s divovima"

06.10.2022.

12:45

Autor: Radio Zadar

Obljetnica obrane Zadra

Obljetnica obrane Zadra

Foto: Grad Zadar / -

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić čestitajući 31. obljetnicu obrane Zadra među ostalim je u poruci navodi:  


"Ovo su dani ponosa naše generacije koja je, iako tada možda i nije toga bila svjesna, hodala s divovima.

Postoje neki događaji u povijesti jedne države, jednog grada, jednog naroda i obitelji koji određuju budućnost. Ovdje, u Zadru, tu ste budućnost odredili baš vi. Meni, svima nama. I ostavili nam ponos. Ostavili nam i obvezu čuvati to nasljeđe."

Drage sugrađanke i sugrađani, drage majke i očevi, supruge i djeco naših poginulih branitelja, poštovani ratni zapovjednici, ratnici, branitelji, pobjednici, hvala vam! Hvala na žrtvi, hvala na hrabrosti i junaštvu. Hvala na slobodi Zadra i Hrvatske!

Ovo su naši zadarski dani ponosa i slave, ali i dani ponosa čitave Hrvatske. Ne samo branitelja koji su zaustavili neprijatelja u njihovom naumu osvajanja Zadra i presijecanju Hrvatske. Ovo su dani ponosa naše generacije koja je, iako tada možda i nije toga bila svjesna, hodala s divovima.

Postoje neki događaji u povijesti jedne države, jednog grada, jednog naroda i obitelji koji određuju budućnost. Ovdje, u Zadru, tu ste budućnost odredili baš vi. Meni, svima nama. I ostavili nam ponos. Ostavili nam i obvezu čuvati to nasljeđe.


Nakon 31 godine od povijesnog uspjeha tada mlade hrvatske vojske želim živjeti zajedništvo tog vremena, međusobnu potporu i spremnost na pružanje pomoći u svakom trenutku, svakoj prigodi. Bezuvjetno! Želim da i naši novi naraštaji jednako ponosno, hrabro i časno ljube svoju Domovinu!

Stoga, svima vama iskreno i od srca čestitam Dan obrane grada Zadra!


Gradonačelnik Grada Zadra

Branko Dukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.