Hrvatski radio

Radio Zadar

Duško Polovina - Lungo se kandidirao za šefa SDP-a

31.01.2016.

11:06

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ponoć je istekao rok za isticanje kandidatura u SDP-u. Kao što je poznato kandidirali su se Zoran Milanović i Zlatko Komadina. Kandidaturu je jučer poslao i Zadranin Duško Polovina Lungo, koji se natječe i za Predsjedništvo te Glavni odbor.

Svoju kandidaturu zadarski poduzetnik obrazlaže činjenicom da su u stranci zapostavljeni Zadar i Dalmacija. Program mu se temelji na obračunu s kriminalom i korupcijom, posebno u gospodarstvu i pravosuđu. Ističe kako kandidaturu nije potkrijepio s potrebnim potpisima potpore, te obrazlaže i zašto. Nisam skupio nijedan, niti ću ih skupljati, jer smatram da su svi registri, pa i stranaka i udruga, manje više tajni, a imamo i Agenciju za zaštitu tajnosti podataka. Neka centrala prikuplja te potpise  koji su mi potrebni za kandidaturu, jer se to inače radi i za moja dva protukandidata. Oni ne idu od vrata do vrata, kao što je radila pokojna M. Thatcher. A da biste to mogli morate imate određene podatke, kao što su brojevi telefona, adrese i slično, ističe Polovina. 

Dodaje kako svojim osebujnim pristupom želi pomoći u rješavanju problema koji su nastali u i oko SDP-a. Milanoviću i Komadini poručuje da malo promijene svoju retoriku, te dobro pogledaju Statut stranke i Ustav RH. 

Polovina se zadnjih godina posebno angažirao u slučaju remontnoga brodogradilišta Nauta Lamjana i kasnijemu stečaju "škvera", gdje je mali dioničar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.