Hrvatski radio

Radio Zadar

Dvije osobe umrle od zaraze, 98 novih slučajeva koronavirusa

05.03.2022.

13:17

Autor: tp

Testovi na covid

Testovi na covid

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na području Zadarske županije 98 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. Od posljedica infekcije koronavirusom preminula je žena od 77 godina te muškarac od 72 godine. Preminule osobe su u trenutku smrti bile na respiratoru. Na COVID odjelima 29 pacijenata od kojih je 3 na respiratoru.


na području Zadarske županije 98 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule.

Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(69), Benkovac(2), Biograd n/m(4), Nin(3) i Obrovac(1) te općina Bibinje(3), Pašman(1), Polača(1), Poličnik(2), Posedarje(5), Preko(1), Privlaka(1), Starigrad(1), Škabrnja(2), Vir(1) i Vrsi(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 268 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 806 osoba, a od bolesti se oporavilo 118 stanovnika.

Od posljedica infekcije koronavirusom u Općoj bolnici Zadar preminula je žena u dobi od 77 godina te muškarac u dobi od 72 godine. Preminule osobe su u trenutku smrti bile na respiratoru.

Na svim COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 18 pacijenata od kojih je 3 na respiratoru , a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

 U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.