Hrvatski radio

Radio Zadar

Dvije tone hrane i potrepština stiglo iz Vira za zadarsku Pučku kuhinju

13.12.2021.

13:30

Autor: Filip Buzov

donacija za pučku kuhinju

donacija za pučku kuhinju

Foto: Radio Zadar HRT / FB / /

Uručena je nova donacija za socijalnu samoposlugu i pučku kuhinju Sv. Vinko Paulski u Zadru. Dvije tone hrane i potrepština stiglo je jutros kamionom iz Vira zahvaljujući lokalnoj Udruzi dragovoljnih darivatelja krvi, a pakete hrane donirali su i članovi zadarskog boksačkog kluba Ares.

Viranima je ovo već treća godina kako pomažu zadarsku pučku kuhinju. Lijepo je znati kako covid-kriza nije omela ljude u pomaganju.Oko sto pedeset obitelji virskih obitelji i njihovih prijatelja osiguralo je potrepštine za pučku kuhinju i socijalnu samoposlugu, tu su higijenske potrepštine brašno, šećer, ulja, puno još toga za obitelji za potrebite da im damo osmijeh za Božić.

Goran Vicković , predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir

"Mi se jako brzo skupimo kada je potreba, i uglavnom sva djeca i svi roditelji sudjeluju u prikupljanju. "

Vedran Bajlo, boksački klub Ares Zadar

: Imamo sve više donatora koji se javljaju i koji žele pomoći na bilo koji način i to ne samo kroz hranu, već i prigodnom uplatom, a što se tiče poskupljenja sigurno da to i mi osjetimo, pogotovo kad kupujemo hranu i to osnovne artikle, ulje, brašno i šećer koji su osnovni u bazi našeg paketa. To nam stvara dodatne troškove, to osjetimo

Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije

Socijalnu samoposlugu u Zadru koristi oko 450 obitelji, a u pučkim kuhinjama u Zadru i Benkovcu dnevno se priprema četiristo obroka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.