Hrvatski radio

Radio Zadar

Dvodnevni skup posvećen brendiranju i komunikaciji u turizmu

18.05.2016.

16:05

Autor: V.Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru je počeo Destinacijski Forum - dvodnevni skup posvećen brendiranju i komunikaciji u turizmu. Glavna pitanja su kako pronaći motive, oblikovati proizvod i uslugu te stvoriti turistički brand. Odgovore na ta i druga pitanja pokušat će dati i svjetski stručnjaci iz tog područja.

Jedan od tih stručnjaka je i Pete Radovich, američki producent, dobitnik 18 Emmyja koji stoji iza produkcije najgledanijeg televizijskog programa Superbowl. Pitali smo ga može li se hrvatska brandirati i preko sporta:

 Najbolje bi bilo da se organiziraju turniri ovdje. Npr. kada je bilo Svjetsko prvenstvo u rukometu. To je najbolji način. Inače u promociji  su puno pomogli: Ivanišević, Kukoč, Modrić, Rakitić... 

A pozicija hrvatskog turističkog branda plod je dugogodišnjega rada kroz investicije i brojna unapređenja, kaže direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivčić. Međutim ističe kako je jačanje nacionalnog turističkog branda strateški postavljeno, te da smo jedna od vodećih turističkih zemalja u Europi.

  Hrvatska se odnedavno predstavlja kao destinacija koja je puna života i privlačna tijekom čitave godine, podsjetio je ministar turizma Anton Kliman:

  Naš cilj je da Hrvatska postane jedna od 20 najkonkurentnijih turističkih destinacija, a kako bi to ostvarili moramo stvarati posebne proizvode te se na taj način diverzificirati i istaknuti na tržištu.

 A Zadar se na tržištu istaknuo i brandirao Morskim orguljama, koje su ovih dana utihnule zbog održavanja. To je prokomentirao direktor HTZ-a  Ratomir  Ivčić:

 Možda, da oni koji o tome vode brigu razmisle i slijedeće godine učine to ranije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.