Hrvatski radio

Radio Zadar

Dvojica jurila autocestom više od 220 km/h

24.03.2021.

13:04

Autor:

Dusko Jaramaz/PIXSELL, ilustracija

Dusko Jaramaz/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, zato brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu.

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Perušić i Gospić, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili:

- 29-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 248 km/h;

- 57-godišnjeg mađarskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 226 km/h.

Oni su kažnjeni novčanom kaznom, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život, poručuju iz PU ličko-senjske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.