Hrvatski radio

Radio Zadar

Dvorana za sastanke nosit će ime stradalog redarstvenika

07.08.2020.

15:38

Autor: RZD

foto: PU zadarska

foto: PU zadarska

Foto: - / -

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP „Poskoci" te izaslanstva Policijske uprave zadarske, danas će se obilježiti 25. godišnjica pogibije pokojnog Marka Vulića, javljaju iz zadarske Policijske uprave:

Pokojni Marko Vulić (1969.) bio je pripadnik pričuvnog sastava Specijalne jedinice PU zadarske. Do svoje pogibije aktivno je sudjelovao u obrani suverniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

Dana 7. kolovoza 1995. godine, po povratku s bojišta iz oslobodilačke vojno-redarstvene akcije „Oluja", prilikom sortiranja minsko-eksplozivnih sredstava u cilju njihova deaktiviranja, Marko je smrtno stradao od eksplozije ručne bombe M 75 modificirane u minu iznenađenja.

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP „Poskoci" te izaslanstva Policijske uprave zadarske, danas će se obilježiti 25. godišnjica pogibije pokojnog Marka Vulića, poganjem cvijeća i paljenjem svijeća u Spomen sobi u PC „Franko Lisica", kao i na grobu pokojnika na Gradskom groblju Zadar, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Gospe Loretske u Arbanasima.

U sjećanje na hrabrost i žrtvu poginulog hrvatskog redarstvenika koji je svoj mladi život položio na oltar Domovine, dvorana za sastanke Interventne jedinice policije PU zadarske, na adresi Zadar, Ulica bana Josipa Jelačića 30, nositi će ime Marko Vulić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.