Hrvatski radio

Radio Zadar

Dvorski : Modes će biti bura koja će lomiti grane

16.07.2016.

13:40

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska politička scena od danas je bogatija za još jednu političku stranku. Osnivači su bivši članovi zadarskog HSP-a doktor Ante Starčević, koji su tu stranku napustili zbog neslaganja s čelnim ljudima, Tepešom i Ćorićem. Stranka nosi naziv MODES - Moderna demokratska snaga.

U svom prvom obraćanju novoizabrani predsjednik Rudolf Dvorski najavio je borbu za demografsku obnovu zemlje. Hrvatski narod prepolovit će se za 30 godina ukoliko se ne provedu demografske mjere - kaže Dvorski. Moderna demokratska snaga će biti ona snaga koja će uvjetovati svima ostalima model ponašanja, način djelovanja i rada i koja će se bazirati na odgovornosti, na radu i koja će se bazirati na modernoj viziji Hrvatske. Modes će biti bura koja će slomiti sve grane koje se opiru promjenama. 

Stranci MODES priključio se i Petar Vuletić koji je napustio podružnicu HSP-AS -a Župe Dubrovačke, ujedno dopredsjednik Modes -a.

Evo već dugo vremena pokušavali smo probiti ta vrata demokracije u stranci u kojoj smo bili, nažalost nismo uspjeli i ovo jedini put . 

Moderna demokratska snaga već na parlamentarnim izborima ? Sve je kažu moguće, odlučit će novoizabrana stranačka tijela.

Kao dopredsjednik stranke izabran je i Tomislav Šarić, Ante Periša je politički tajnik, Ivica Vlakić je izvršni tajnik dok je Marko Barančić predsjednik stegovnog tijela stranke Modes.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.