Hrvatski radio

Radio Zadar

Dželalija: Iduća dva do četiri tjedna osjećat ćemo posljedice blagdanskih druženja

12.01.2022.

11:50

Autor: Suzana Dražić/V.Š./HRT Radio Zadar

Dr. Boris Dželalija

Dr. Boris Dželalija

Foto: Filip Brala / Pixsell, arhivska fotografija

Iako su brojevi novozaraženih u Zadarskoj županiji u zadnjih dan-dva počeli padati u odnosu na iste dane prethodnoga tjedna, zadarski infektolog prof.dr. Boris Dželalija smatra kako ćemo i idućih dana ili tjedana osjećati posljedice blagdanskih druženja i slavlja.


Božićni i novogodišnji blagdani koji su bili su iza nas i sada je to na vrhuncu, a hoće li trajati dva, tri ili četiri tjedna teško je procijeniti. Nakon toga će virus sigurno ostati, jer ima onih koji nisu imuni, bilo da se nisu cijepili ili da nisu preboljeli. A imamo i onu treću varijantu - taj imunitet slabi bez obzira je li netko prebolio ili ga je stekao cijepljenjem pa će se ta infekcija koronavirusom održavati kroz neko vrijeme, zasigurno kroz travanj i svibanj, a nadamo se da će kroz ljeto, ako i bude bilo to biti sporadični slučajevi te da neće biti velikih skupina oboljelih, rekao je jutros u našem programu poznati zadarski infetolog. Što je još rekao možete poslušati u razgovoru sa Suzanom Dražić.

Dr. Boris Dželalija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.