Hrvatski radio

Radio Zadar

E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom

07.04.2020.

14:47

Autor: HRT Radio Zadar/HINA

E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom

E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom

Foto: - / -

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacinalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da je 28 osoba zaraženih koronavirusom zatražilo e-propusnicu. Zabrinjava i činjenica koliko je osoba u samoizolaciji tražilo propusnice.

‘’Unatoč dodijeljenom statusu o samoizolaciji, 2629 osoba je zatražilo e-propusnicu, dok je e-propusnice zatražilo 394 osobe kojima je određena karantena’’, dodao je Božinović. Trenutno važećih izdanih e-propusnica je 639.725. Među njima je skoro 50.000 kojima je istekla važnost, a ima i onih koje još nisu aktivirane i koje su planirane za nareden dane, precizirao je. 

Božinović je upozorio i na učestalo neoprezno spaljivanje otpada i korova za vrijeme jakog vjetra, unatoč savjetima koje šalje Hrvatska vatrogasna zajednica. "U ovo doba godine bi vaše informativne emisije često javljale o požarima. No sad to nije prioriteno,, ali požara i dalje ima. I to velikih. Svi ovi požari su posljedica neopreznog spaljivanja", rekao je Božinović. Pozvao je građane da biljni otpad kompostiraju, a ako se ipak odluče na spaljivanje, neka o tome obavijeste vatrogasce. Pojedine su jedinice lokalne samouprave donijele odluku o zabrani spaljivanja pa pratite upute, poručio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.