Hrvatski radio

Radio Zadar

Edukacijska jutra

09.10.2013.

06:00

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zadar u suradnji s Udrugom Festival židovskog filma priređuje jednodnevni obrazovni program čiji cilj je približiti djeci i mladima tragediju Holokausta. Prikazivanje dokumentarnog filma ove tematike popratit će predavanje priznatog redatelja Branka Lustiga, u Kazalištu lutaka od 9 sati.

Obrazovni program za djecu i mlade pod nazivom Edukacijska jutra provodi se u sklopu 7. Festivala židovskog filma u organizaciju Udruge Festival židovskog filma Zagreb. Cilj ovog programa je približiti djeci i mladima tragediju Holokausta te prenijeti osnovne ideje Festivala, a to su promicanje tolerancije, čovjekoljublja i prihvaćanja različitosti.

Program obuhvaća projekciju igranog dokumentarnog filma Nadarena djeca te predavanje gospodina Branka Lustiga, počasnog predsjednika Festivala, dvostrukog dobitnika Oskara i čovjeka koji je preživio Holokaust.

Film Nadarena djeca, redatelja Markusa Rosenmüllera, snimljen je 2011. godine, a donosi priču o glazbeno iznimno nadarenoj djeci koja razvijaju duboko prijateljstvo bez obzira na njihove religiozne i nacionalne različitosti. Protagonisti filma, židovska djeca Larissa i Abrascha, te mlada Njemica Hanna, žive u ukrajinskoj Poltavi i dijele zajedničku strast: glazbu. No, kada 1941. Drugi svjetski rat dođe i do Sovjetskog Saveza, njihov svijet okreće se naglavačke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.