Hrvatski radio

Radio Zadar

Eko-dan u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku

04.07.2018.

08:56

Autor: HRT Radio Zadar/HRZ/M. Karačić

Foto: HRZ/M. Karačić

Foto: HRZ/M. Karačić

Foto: - / -

Pripadnici Hrvatske vojske koje se nalaze u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, jučer su sudjelovali u akciji Eko dan kojim se želi doprinijeti uređenju, očuvanju i zaštiti okoliša i prirode u prostoru vojarne.

Ovakve akcije provodit će se svakoga prvog utorka u mjesecu u kojima će djelatnici dati svoj doprinos uljepšanju vojarne. - najavili su iz vojarne u Zemuniku. 

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze, a ujedno i zapovjednik vojarne pukovnik Krešimir Ražov naveo je kako je izgled prostora u kojem postrojba funkcionira i djeluje ogledalo same postrojbe i svih njezinih pripadnika. Želimo promovirati pozitivan stav o našem odnosu prema okolišu i prirodi, te ćemo postupno korak po korak i u zajedništvu s ostalim postrojbama doprinijeti još boljem i funkcionalnijem okružju u kojem radimo, istaknuo je pukovnik Ražov.

Početak akcije Eko dani u vojarni na simboličan način označen je sadnjom stabla očenašice kod spomenika hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u oslobađanju vojarne u Vojno-redarstvenoj operaciji "Maslenica 93", a potporu u eko-danima pruža tvrtka "Nasadi d. o. o." iz Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.