Hrvatski radio

Radio Zadar

Ekološki osviješteni pravaši iz HSP AS-a

21.05.2016.

15:14

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ususret međunarodnom danu prirode članovi Kluba mladih starčevićanaca Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Zadarske županije organizirali su ekološku akciju prikupljanja baterija i pritom sakupili pozamašnu količinu tog istrošenog i opasnog otpada.

Prvobitni cilj akcije bio je sakupiti simboličnu količinu od 365 primjeraka jer je po(r)uka akcije kako svaki dan u godini valja misliti na zaštitu prirode i okoliša. Međutim, svakodnevnim pristizanjem sve veće količine istrošenog i opasnog otpada nadmašena su sva očekivanja te je prikupljeno gotovo tisuću komada baterija.

U ekološkoj akciji prikupljanja opasnog otpada sudjelovali su predstavnici Kluba mladih starčevićanaca, a akciju je potpomognula i donedavna pročelnica Upravnog odjela za otoke i zaštitu okoliša Grada Zadra Andreja Baraba, inače dopredsjednica G.O. HSP AS Zadar, koja je u trenutku trajanja spomenute akcije postala novom načelnicom Sektora za otoke pri Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.