Hrvatski radio

Radio Zadar

Eksperimentalni elektro punk trio ROLO oduševio Zadrane

18.02.2023.

17:32

Autor: Radio Zadar

Urbofon live program : splitski trio ROLO

Urbofon live program : splitski trio ROLO

Foto: UrbofonLive / Radio Zadar

Urbofon live program nastavljen je sinoć energičnom svirkom Splićana kojima je ovo bio prvi nastup u Zadru. Otkako su se 2015. godine pojavili na domaćoj glazbenoj sceni, splitski ROLO nikog ne ostavlja ravnodušnim. Miljenici su festivalske publike i uz tri studijska izdanja, odradili su velik broj koncerata diljem Hrvatske.


Zadrani ih dosad nisu imali priliku upoznati i čuti uživo, no pokazalo se da receptura koju koriste savršeno funkcionira. Tajni sastojci svakako su skriveni u njihovoj zaraznoj i plesnoj ritmici te repetitivnim, lako pamtljivim tekstovima koje do kraja večeri svi usvoje.


Kroz sat i pol vremena svirke, ROLO su predstavili ponajbolje sa svoja tri studijska albuma pa su se na set listi našli "Kaskader", "To ne to da", "YO-YO" ili "Automatik" s posljednjeg albuma "Ponte Rosso" ali i stariji uratci poput "Zva' ću te", "Rolo" , "Bliski susreti" , "Sol i postole" ili "Bebo ja te volim".


Dupkom ispunjen GUMA bar i oduševljenje na licima Zadrana svih generacija potvrda su da je koncerata urbane i nezavisne glazbe nedostajalo u gradu Za pomoć u realizaciji koncerta, Udruga Prizma zahvaljuje Guma Baru, volonterkama Urbofon live programa, Jurici Baljaku, Krešimiru Vuniću i Luki Klečini.


Urbofon Live je zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon HR Radio Zadra, a za cilj ima razvoj urbane i nezavisne glazbene scene i pozicioniranja Zadra na koncertnu kartu Hrvatske. Sufirnancira Ministarstvo kulture i medija. Koncerti će se održavati jednom mjesečno, a u nastavku programa u Zadar stižu The Fogsellers, Aklea Neon & Sound Doulas, The Black Room, The Siids, Rock&Off tour, One Possible Option i SUN U.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.