Hrvatski radio

Radio Zadar

ENC uređaji i na moru

02.03.2015.

10:18

Autor: sjm/žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po prvi put u pomorskom prometu u Hrvatskoj uvodi se princip „ENC" uređaja. Iako je najavljeno da projekt kreće početkom ožujka, službenici u zadarskoj i biogradskoj agenciji Jadrolinije danas su nam kazali kako o novim informatičkim alatima i načinu izdavanja prepaid kartica - ne znaju ništa.

Jadrolinija daje mogućnosti otvaranja prepaid računa. Otočani će na svoje otočne iskaznice moći uplatiti željeni novčani iznos te se ukrcavati na brodove bez kupnje karte u agenciji, što je dosad bilo moguće samo za otočane koji imaju pravo na besplatan prijevoz. Projekt u prvoj fazi kreće s trajektnim linijama Split - Supetar, Zadar - Preko i Biograd - Tkon, a do kraja ožujka bit će primijenjen na sve linije koje održava Jadrolinija. Međutim, službenici u zadarskoj i biogradskoj agenciji Jadrolinije danas su nam kazali kako novim informatičkim alatima i načinu izdavanja prepaid kartica - ne znaju ništa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.