Hrvatski radio

Radio Zadar

Energetska obnova Vatrogasnog doma u Benkovcu ušla je u samu završnicu

10.02.2020.

13:28

Autor: Anita Perica

foto: Grad Benkovac

foto: Grad Benkovac

Foto: - / -

Ugovoreni radovi su obavljeni i preostaje još nekoliko aktivnosti koje bi, nadaju se u Benkovcu, trebale potvrditi uspješnost obavljenog posla.

Projekt energetske obnove Vatrogasnog doma u Benkovcu ušao je u samu završnicu. Ugovoreni radovi su obavljeni i preostaje još nekoliko aktivnosti koje bi, nadaju se u Benkovcu, trebale potvrditi uspješnost obavljenog posla.

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,6 milijuna kuna od čega je 1,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Spriječiti rasipanje energije, povećati brigu za okoliš, smanjiti troškove - osnovni su ciljevi energetske obnove Vatrogasnog doma u Benkovcu. U brojkama bi to trebalo ovako izgledati:

       Planirane su znatne uštede godišnje toplinske energije nekakvih 76 %, primarne energije 85 % a samim time će se onda i smanjiti emisije CO2 u naš okoliš za nekakvih 36 % - kazala nam je Marija Bešlić, v.d. pročelnica benkovačkog Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i komunalne poslove potvrdivši kako su ugovoreni radovi obavljeni kako je i planirano. Slijedi još nekoliko aktivnosti koje bi trebale potvrditi uspješnost obavljenog posla:

       Dakle, nakon završetka radova, slijedi primopredaja radova gdje će se izvršti pregled radova i njihove kvalitete, izvođač će napisati svoja izvješća…Imamo još i uslugu energetskog certificiranja koja će onda tehničkim podacima potvrditi da je ova nova energetska ovojnica rezultirala time da će nam se energetski razred C, koji je bio Vatrogasni dom prije obnove, da će se popeti u energetski razred B.

Budući da je Grad Benkovac ratom pogođeno područje mnoge aktivnosti i mjere koje se poduzimaju pa tako i energetska obnova tu su sa svrhom da Benkovac postane ljepše i ugodnije mjesto za život - poručuju iz ovoga grada. Dodajmo kako će pojedinosti projekta uskoro biti predstavljene na završnoj konferenciji za javnost.

Marija Bešlić - insert iz razgovora

foto: Grad Benkovac

foto: Grad Benkovac

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.