Hrvatski radio

Radio Zadar

Energetsku obnovu kuća pomaže i Zadarska županija

24.10.2015.

09:27

Autor: Ž. Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Informacija vlasnicima obiteljskih kuća kojima je Fond zaštite okoliša odobrio sufinanciranje radova energetske obnove - imate pravo i na dodatnih 7 i pol tisuća kuna bespovratnih sredstava koje osigurava Zadarska županija. Ne smijete propustiti javni natječaj otvoren do 1. prosinca !

Iako je Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti ugovorio 100-tinjak sufinanciranja za obnovu kuća na području Zadarske županije, za ovih dodatnih 7 i pol tisuća kuna koje dodjeljuje Zadarska županija, do sada se prijavilo tek 10 vlasnika obiteljskih kuća do 600 metara četvornih. Danijel Pavić, savjetnik u županijskom Odjelu za gospodarstvo...

             Može se zamijeniti vanjska stolarija, povećati toplinsku zaštitu ovojnice kućanstva što podrazumijeva vanjsku i unutarnju izolaciju. Sredstva se mogu iskoristiti i za ugradnju solarnih kolektora ili sustava s kotlom za pelete.

Danijel Pavić, savjetnik u Odjelu za gospodarstvo komentira kako je šteta propustiti sredstva koja je osigurala Zadarska županija iz svoga proračuna. Dostatna su kaže za 40-ak kućanstava. Prijavljenih je, ponavljamo samo 10-ak, a rok natječaja ističe 1. prosinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.