Hrvatski radio

Radio Zadar

EP u skokovima u vodu: Bruna Huljev deveta s daske od 3 metra

24.07.2022.

18:25

Autor: Željko Kapelari

Bruna Huljev

Bruna Huljev

Foto: HSSV / /

Zadnjeg dana Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu održanog u rumunjskom Bukureštu nastupilo je troje hrvatskih predstavnika. Najviše uspjeha imala je Bruna Huljev koja je u jutrošnjim kvalifikacijama izborila finale u kojem je na kraju zauzela deveto mjesto u skokovima s daske od 3 metra.


Nažalost, nastup u finalu s daske od 3 metra nije uspjela izboriti Lora Magaš dok je za jedno mjesto ono izmaklo u skokovima s tornja, Luki Martinoviću.


- Dvije medalje, ukupno osam finala rezultat je s kojim smo jako zadovoljni i ovim putem čestitam svim našim skakačicama i skakačima te njihovim trenerima. Pokazali su da su jako dobri, vrijeme je na njihovoj strani i vjerujem da je budućnost hrvatskih skokova u vodu svjetla – istaknuo je predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu, Marko Nevešćanin.


Ukupno je za Hrvatsku u Bukureštu nastupilo sedam natjecatelja (Matej Nevešćanin, David Ledinski, Marko Huljev, Luka Martinović, Bruna Huljev, Lora Magaš, Barbara Bartolić).


Osvojene su dvije brončane medalje, mlađi junior Bruno Huljev s daske od 1 metra dok su brončani bili u sinkro skokovima s 3 metra, Matej Nevešćanin i David Ledinski. Također, izboreno je i osam finala.


Prvo veliko natjecanje koje očekuje naše skakače bit će krajem studenoga u Montrealu (Kanada) Svjetsko juniorsko prvenstvo.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.