Hrvatski radio

Radio Zadar

Erasmus - informativni dan

07.03.2013.

13:48

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Natječaj za iduću akademsku godinu otvoren je do 22. ožujka 2013. Cilj Erasmus - informativnog dana je upoznati sve zainteresirane s mogućnostima školovanja i rada na inozemnim Sveučilištima u sklopu razmjene.

Na zadarskom Sveučilištu održava se "Erasmus - informativni dan" namijenjen studentima koji su zainteresirani za mogućnost školovanja i rada na inozemnim Sveučilištima u sklopu razmjene koja se financira sredstvima iz EU-a.

Natječaj za iduću akademsku godinu otvoren je do 22. ovog mjeseca, a mobilnost putem Erasmus programa moguće je ostvariti u državama Europske Unije čije visokoškolske ustanove imaju ugovor sa zadarskim Sveučilištem. Voditeljica Sveučilišnog ureda za međunarodnu suradnju Maja Kolega kaže kako je u protekle tri godine putem ovog programa vani studiralo oko 100 zadarskih studenata.

Evo što o svom iskustvu školovanja u Francuskoj kažu studentice Ana Čarija i Vida Grujić:

"Ja sam bila na sveučilištu u gradu Dijon, erasmus iskustvo je nešto najbolje što mi se dogodilo jer sam upoznala puno različitih kultura što nije slučaj u Hrvatskoj. Također imala sam priliku vježbati francuski jezik koji studiram; Provela sam jedan semestar na sveučilištu u Nice, isto tako mogu reći kako je to super iskustvo, upoznate puno novih, zanimljivih ljudi, družite se. To se pridonosi osobnom razvoju" - kažu studentice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.