Hrvatski radio

Radio Zadar

Eskadrili transportnih helikoptera Javno priznanje Općine Šolta

04.08.2016.

10:10

Autor: HRT centar Zadar / MORH

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane primila je 3. kolovoza 2016. godine Javno priznanje Općine Šolta za izniman doprinos u hitnom helikopterskom medicinskom prevoženju s područja Općine Šolta do KBC Split.

Priznanje i plaketu kapetanu posade na helikopteru Mi-8 MTV, bojniku Krešimiru Matanu, uručio je načelnik općine Nikola Cecić-Karuzić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Šolte u sklopu programa obilježavanja i proslave Dana Općine Šolta i blagdana Svetog Stjepana.

Hitni medicinski letovi helikopterima HRZ i PZO-a posebno su važni za otok Šoltu tijekom turističke sezone zbog hitnog prijevoza ne samo domaćeg stanovništva nego i gostiju koji ljetuju na Šolti i koji se zbog potreba liječenja na najbrži mogući način vojnim helikopterima zbrinjavaju do KBC Split ili drugih medicinskih ustanova u RH.

"Prošle smo godine prema Šolti polijetali 20-ak puta pomažući u spašavanju isto toliko mještana Šolte ili vaših gostiju. U ovoj godini do danas, sa Šolte smo prevezli 13 pacijenata, a zadnji let smo imali 30. srpnja kada smo prevezli vašeg mještanina kojeg je trebalo hitno zbrinuti na bolničko liječenje“ istaknuo je bojnik Matan, te poručio kako mještani Šolte mogu računati i dalje na punu spremnost letačkih posada HRZ i PZO-a kroz stalno 24-satno dežurstvo tijekom cijele godine.

Uručujući priznanje ETH, načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić, naglasio je kako se ovom nagradom Šoltani žele zahvaliti za dugogodišnji doprinos Eskadrile u hitnim medicinskim letovima sa Šolte. "Letačke posade Eskadrile spremno, spretno i na najbrži način reagiraju dugi niz godina. Biti na otoku i imati osjećaj sigurnosti i povjerenja u letače eskadrile koje hrabro i odvažno djeluju u svim vremenskim uvjetima je za sve Šoltane je neprocjenjivo", poručio je Nikola Cecić-Karuzić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.