Hrvatski radio

Radio Zadar

EU sredstvima nabavljeno novo komunalno vozilo za Dugootočane

20.02.2021.

15:02

Autor: RZD

foto : ZadraNova

foto : ZadraNova

Foto: - / -

Komunalno društvo Mulić d.o.o. iz Sali od ovog tjedna u svom voznom parku broji novo komunalno vozilo. "Krenut ćemo i na edukaciju mladih i onih nešto starijih otočana kako pravilno razdvajati otpad, a sve u cilju očuvanja čistog mora i prirodnih ljepota našeg Dugog otoka.“ - poručuju iz Mulića.

Komunalno društvo Mulić d.o.o. iz Sali od ovog tjedna u svom voznom parku broji novo komunalno vozilo. Isporuku je ispred prostorija tvrtke Mulić d.o.o. izvršila tvrtka Tridion d.o.o. iz Zagreba, čime je završena glavna aktivnost projekta „Nabava komunalnih vozila - ZA ČIŠĆI OKOLIŠ“. Navedeno vozilo doprinijet će povećanju udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu te tako doprinijeti oporabi otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Ukupna vrijednost projekta „Nabava komunalnih vozila - ZA ČIŠĆI OKOLIŠ“ iznosi 693.500,00 HRK, dok Europska unija u okviru OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Kohezijskog fonda sufinancira iznosom od 589.475,00 HRK.

''Drago mi je da je tvrtka Mulić d.o.o. kroz projekt za nabavku specijalnih komunalnih vozila prepoznala kvalitetu vozila i nadogradnje Atrik koje danas isporučujemo i puštamo u rad. Čestitam svim sudionicima ovog projekta koji je brzo isporučen kako bi se mogao odvojeni otpad sakupljati i odvoziti te zbrinjavati na propisani način''. – kazao je prilikom isporuke vozila Krešimir Kašnar, direktor Tridion d.o.o.

''Nabava ovakvog tipa kamiona za sakupljanje razdvojivih vrsta otpada nam je neophodna da bi zaokružili cijelu priču implementacije novog sustava gospodarenja otpadom za područje Općine Sali koji će pružiti bolju i kvalitetniju uslugu našim otočanima i svim našim korisnicima. Spremnici za odvojivi otpad već su postavljeni na javne površine, a sljedeći korak je podjela kanti za miješani komunalni otpad i razdvojivi otpad svim našim korisnicima. Naravno, krenut ćemo i na edukaciju mladih i onih nešto starijih otočana kako pravilno razdvajati otpad, a sve u cilju očuvanja čistog mora i prirodnih ljepota našeg Dugog otoka.“ – pojasnio je Stjepan Ligutić, direktor Mulić d.o.o. te dodao – „Također se želimo zahvaliti Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, koja stručno prati i usmjerava sve naše korake od samog početka apliciranja na projekt nabave komunalnog vozila - priopćila je ZADRA NOVA. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.