Hrvatski radio

Radio Zadar

EUROPE DIRECT Zadar se predstavio građanima

03.07.2021.

18:45

Autor: HRT Radio Zadar / EUROPE DIRECT Zadar

foto: EUROPE DIRECT Zadar

foto: EUROPE DIRECT Zadar

Foto: - / -

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta „EUROPE DIRECT Zadar“ organizirala je danas na narodnom trgu u Zadru javno događanje „Upoznajte EUROPE DIRECT Zadar“. Cilj događanja je bio predstaviti javnosti EUROPE DIRECT Zadar i aktivnosti Europske unije.

Događanje su posjetili i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskog Ognian Zlatev sa suradnicima, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ravnateljica Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović, v.d. pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra Ante Ćurković i zamjenik pročelnice Ureda župana Ante Župan.

U skladu s Direktivom EU-a o plastičnim proizvodima za jednokratnu upotrebu od danas se određeni plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu više ne nalaze na tržištu EU-a, pa su građanima simbolično podijeljene platnene vrećice za kupovinu. Posjetitelje su doma ponijeli i poklone koje im je donijelo „kolo sreće“. O aktivnostima Unije mogli su se informirati i kroz tematske brošure i informativne materijale.

Kako je događanje bilo dio Konferencije o budućnosti Europe koja za cilj ima na europskoj razini dati građanima veću ulogu u oblikovanju politika i ambicija EU-a, svi zainteresirani su mogli iznijeti svoju viziju o europskoj budućnosti. Dobiveni odgovori bit će uneseni u zajedničku platformu iz koje će se iduće godine izvlačiti zaključci za oblikovanje budućeg smjera razvoja Unije.

EUROPE DIRECT Zadar član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ovi centri približavaju Europsku uniju ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija. Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj potpisalo je petogodišnji okvirni sporazum s Agencijom ZADRA NOVA koja će djelovati kao partner u EUROPE DIRECT mreži kroz EUROPE DIRECT Zadar.

Aktivnosti EUROPE DIRECT Zadar:
• Možete nam se obratiti s pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a te sudjelovati u događanjima na temu budućnosti EU-a.
• Posjećujemo i škole, u kojima održavamo prezentacije, vodimo rasprave o EU-u i dijelimo službene publikacije.
• Sve naše usluge besplatne su za sve uključene građane.
• Ne možemo nuditi pravne savjete niti tumačiti zakonodavstvo EU-a.

Kontakt
EUROPE DIRECT Zadar
Put Murvice 14, 23000 Zadar
Telefon: +385 23 233021
E-pošta: europe.direct@zadra.hr
Web: https://europedirect-zadar.hr/europe-direct-zadar
Facebook https://www.facebook.com/EdicZadar/
Instagram https://www.instagram.com/europe_direct_zadar/
Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak: 08.00 – 15.00

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.