Hrvatski radio

Radio Zadar

Europske pedijatrijske medicinske sestre u Zadru

17.10.2019.

12:13

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Damir Špehar / Pixsell

ilustracija: Damir Špehar / Pixsell

Foto: - / -

Rasprava o problemima i prijedlozima za unaprjeđenje pedijatrijskog sestrinstva, razmijena znanja, iskustava i stručnih mišljenja što će značajno doprinijeti kvalitetnijoj pedijatrijskoj sestrinskoj skrbi za svako dijete i adolescenta na području Europe.

U Zadru se danas i sutra u Hotelu Kolovare održava 34. sastanak pedijatrijskih medicinskih sestara Europe (engl. Paediatric Nurses Associations of Europe; PNAE). Organizatori sastanka su Pedijatrijsko društvo Hrvatske udruge medicinskih sestara i Odjel za pedijatriju OB Zadar. Na sastanku će se okupiti predstavnici 12 zemalja Europe. Tijekom dva radna dana raspravljati će se o problemima i prijedlozima za unaprjeđenje pedijatrijskog sestrinstva, razmijeniti znanja, iskustva i stručna mišljenja što će značajno doprinijeti kvalitetnijoj pedijatrijskoj sestrinskoj skrbi za svako dijete i adolescenta na području Europe.

Ovaj događaj od iznimne važnosti za pedijatrijsko sestrinstvo u Republici Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom je Grada Zadra i Zadarske Županije, poručuju iz organizacije: 

U nastavku 34. sastanka PNAE u hotelu Kolovare s početkom 18. listopada 2019. u 1830 održati će se Prva konferencija „Komunikacija kao temelj zdravih odnosa unutar pedijatrijske skrbi“ na kojoj će prisustvovati stotinjak sudionika, medicinskih sestara i tehničara i drugih profila stručnjaka iz cijele Republike Hrvatske. Konferencija je u organizaciji Pedijatrijskog društva HUMS-a, Polikinike Bagatin i Odjela za pedijatriju OB Zadar. Konferencija traje do 20. listopada 2019., a sudionike očekuje stručan, kvalitetan skup o pedijatrijskoj komunikaciji kroz predavanja i radionice pozvanih predavača sa područja komunikologije i pedijatrijske sestrinske skrbi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.