Hrvatski radio

Radio Zadar

Europski dan bez poginulih u prometu

20.09.2016.

11:28

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra je prvi „Europski dan bez poginulih u prometu“. Priključite se i vi projektu "Edward" i doprinesite povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, poručuju iz Policijske uprave Zadarske. Riječ je o projektu Europske mreže prometne policije (TISPOL).

Inicijativa TISPOL-a za smanjenje smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu na europskim cestama je u suradnji s Europskom komisijom, političarima, nositeljima strategija i partnerima u području sigurnosti cestovnog prometa iz cijele Europe odabrala 21. rujna za početak projekta Edward, čiji je cilj lako razumljiv iz samog naziva - dan bez poginulih u prometu na europskim cestama.

Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama, kao i nastojanju da takvo stanje bude konstanta, jer, svaki bi dan trebao biti Edward dan. Stoga je na TISPOL-ovoj web stranici započelo odbrojavanje do ključnog datuma, a svi koji to žele mogu na stranici položiti zakletvu.

Zbog toga i zadarska policija, nevezano uz to jeste li predstavnik državnih institucija, privatnih organizacija, javnih agencija, dobrotvornih organizacija, škola, fakulteta ili ste jednostavno pojedinac kojemu je stalo, poziva da se pridružite, podržite projekt polaganjem zakletve i time pridonesete smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

"Položite zakletvu – traje svega nekoliko trenutaka, a pokazuje vašu brigu za smanjenjem rizika i očuvanjem života
Ispišite svoju zakletvu – jednom kada je položite, ispišite je, istaknite na vidljivom mjestu i neumorno svima objašnjavajte što je to.", poručuju iz policije.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.