Hrvatski radio

Radio Zadar

Evo kako će izgledati okoliš i odjel Gradske knjižnice u Centru za mlade

12.11.2022.

08:47

Autor: Grad Zadar/FB

Centar za mlade Zadar

Centar za mlade Zadar

Foto: Grad Zadar / /

Nakon završetka svih radova na Centru za mlade, idućeg tjedna potpisuje se ugovor za izvođenje radova na uređenju okoliša i opremanju Centra u dijelu Gradske knjižnice. Vrijednost ugovora za radove iznosi 5,3 milijuna kuna.

Dovršetak radova se očekuje u roku od šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Centar za mlade tako bi uskoro trebao otvoriti svoja vrata, no još uvijek nema političkog dogovora oko modela upravljanja. Podsjećamo, prijedlog Gradske uprave nije prošao na posljednjoj sjednici GV-a.


-Centar za mlade važan projekt za našu mladost, uložena su značajna sredstva i napor da se nakon dugo godina dovrši ovaj projekt. Moramo ponovo što prije otvoriti razgovore na tu temu, vidjeti što tu nije bilo dovoljno jasno, koji su to drugi prijedlozi za stavljane u funkciju ako postoje. Moramo pronaći rješenje jer ovakvo stanje je najgori mogući ishod. Više godina se intenzivno surađivalo, raspravljalo i tražilo modele i kroz projekt ZadrugArt i to sigurno ne uzalud i bez razloga. Ova situacija nije dobra i trebamo ponuditi rješenje što prije - apelirao je na prošlotjednom kolegiju gradonačelnik Branko Dukić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.