Hrvatski radio

Radio Zadar

Evo što su o današnjoj Županijskoj skupštini rekli vijećnici SDP-a

21.10.2020.

14:34

Autor: rzd

Evo što su o današnjoj Županijskoj skupštini rekli vijećnici SDP-a

Evo što su o današnjoj Županijskoj skupštini rekli vijećnici SDP-a

Foto: - / -

Na skupštini se raspravlja o manje bitnim stvarima, a ključne teme poput neizbježnog kraha zdravstvenog sustava zbog nagomilanih dugova u zdravstvu, te samo odgođenog gospodarskog sloma ostaju neraspravljene- poručili su iz SDP-a

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske županije aktualni sat je ponovno prekinut nakon 60 minuta, a 5 vijećnika je ostalo bez mogućnosti postavljanja pitanja. U situaciji kad se skupština sastaje svaka 3 mjeseca ovakvo ponašanje vladajućih mi je neshvatljivo.    

Na skupštini se raspravlja o manje bitnim stvarima, a ključne teme poput neizbježnog kraha zdravstvenog sustava zbog nagomilanih dugova u zdravstvu, te samo odgođenog gospodarskog sloma ostaju neraspravljene.

Kulminacija katastrofalnog financijskog stanja u zdravstvu je nedavni sastanak s predstavnicima veledrogerija. Dugovi bolnica prema veledrogerijama premašili su 4 milijarde kuna, manjak zdravstvenih ustanova u Zadarskoj županiji samo za prvo polugodište 2020.e godine iznosi 67 milijuna kuna, a bolnicama prijeti obustava isporuka lijekova,  Skandalozne su najave da će biti podmireno samo 200 milijuna kuna duga, te izjava ministra Beroša : "Smanjite promet u bolnicama". U ovoj Covid pandemiji vladajući kao da su zaboravili na temeljnu ulogu zdravstvenog sustava, a to je skrb o svim bolesnicima.
 
S druge strane za građane oprost dugova ne vrijedi, moratoriji na ovrhe su istekli, građani su ne svojom krivnjom zapali u financijske teškoće, a okolnosti koje su ih do toga dovele nisu prošli. Ovo je jedna loša poruka, država dvoje dugove ne misli vraćati, a građani neka se sami snađu. 

Jesu li obustavljene isporuke lijekova zadarskoj bolnici i koliko duguju dobavljačima?

Nino Mrčela,
vijećnik u Županijskoj skupštini

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.